Forensische radiologie en 3D visualisatie

Docenten

Paul Hofman NJO - Niche Jurdidische Opleidingen

Onder leiding van
prof. dr. P.A.M. Hofman

Neuroradioloog en forensisch radioloog
Werkzaam in het MUMC

Docenten

• I. Haest LL.M
• Dr. N. Peters
• Dr. A. v Kroonenburgh
• W. van Lohuizen
• mr. B.G. Janssen

Inhoud

In het strafrecht is objectief bewijs het meest bruikbare bewijs dat er is en toch zijn maar weinig advocaten, rechters en officieren van justitie goed bekend met de mogelijkheden van forensische radiologie, al dan niet in combinatie met 3D visualisatie.

Wij organiseren daarom een cursusdag voor professionals in het strafrecht.

 

Niets zo objectief als beelden van binnen in het menselijk lichaam. 

Bij overleden personen zet men radiologie nog (te) weinig in.

Forensische radiologie vertelt altijd het objectieve verhaal.

Wat men daarmee in het strafrecht allemaal kan, zal u verbazen.

Niche Juridische Opleidingen - Forensische radiologie en 3D visualisatie

De technische vooruitgang staat ook op dit vakgebied niet stil. U gaat dat zelf beleven, want u krijgt onder meer de kans om met behulp van virtual reality door een lichaam te lopen!

En u gaat zien hoe radiologische beelden in een 3D plaats delict worden ingepast.

Maar forensische radiologie is ook van groot belang in strafzaken waarin geen doden vallen. Dat wordt nogal eens vergeten. U wordt door deskundigen bijgepraat over forensisch radiologische mogelijkheden bij gevallen van kindermishandeling en bij andere levende slachtoffers.

Dat kan het verschil maken tussen een geslaagd beroep op noodweer of een veroordeling.

Kansen zijn er genoeg, maar dan moeten ze wel benut worden.

De strafrechtswetenschap mist nog veel informatie. U na deze dag niet meer.

Beoordelingen

Wat zeggen onze cursisten?

Zeer interessante "out of the box" cursus. Leuk om te horen van / sparren met (forensisch) radiologen, wiens werkveld ver af staat van de juristerij. Tegelijkertijd werd duidelijk dat radiologisch onderzoek, met de juiste onderzoeksvragen, het verschil kan maken in een strafzaak. Waardevol voor mijn praktijk!

  Mr. D.G. Hassink
  Mr. D.G. Hassink

  Novumm Advocaten Zwolle

  De eerste lezing van Niche Opleidingen was meteen zeer interessant en van uitstekende kwaliteit. Zoals je mag verwachten en zoals ik hoopte van deze cursus: inhoudelijk treedt het buiten de gebaande paden en voegt het op die manier echt iets toe.

   Mr. J.C. Reisinger
   Mr. J.C. Reisinger

   Van Boom Advocaten Utrecht

   Details

   Inschrijven

   Cursusaanbod

   Bekijk onze overige cursussen

   De nadruk ligt op de interne rechtspositie van de gedetineerden vanuit juridisch en criminologisch perspectief. Vanuit het eerste perspectief wordt nader ingegaan op onder meer plaatsing en overplaatsing, detentiefasering en het beklagrecht.
   Waar moet je op letten als strafrechtadvocaat? Hoe voer je een gedegen verweer tegen een goed onderbouwde vordering? En weet u waar u op moet letten als u namens een cliënt zo’n vordering opstelt?
   In het strafrecht wordt de invloed van het Europese strafrecht alsmaar groter. Als strafrechtprofessional moet je daarom up-to-date blijven om de juiste verweren te kunnen voeren, de juiste vragen te kunnen stellen en de beste oordelen te krijgen of geven.
   Al meer dan twee jaar is het voor de verdediging vechten tegen de bierkaai. Het OM wil geen stukken delen en de rechters schuiven maar mondjesmaat de goede kant op naar aanleiding van de stortvloed aan feiten die inmiddels bekend zijn geworden.
   Met de aandacht voor ondermijnende criminaliteit en het afpakken van wederrechtelijk verkregen voordeel komt tegenwoordig de Belastingdienst steeds vaker in beeld tijdens of na strafzaken.
   Objectieve beelden zijn goud waard. Radiologie en 3D visualisatie gaan daarom hand in hand en verdienen meer aandacht in strafzaken dan er nu aan wordt geschonken. Laat u bijscholen over (gemiste) kansen in de dagelijkse strafrechtpraktijk.