Docenten

Niche Juridische Opleidingen - Philippe

dhr. P. Huinen

Werkzaam bij de Nationale Politie
Trainer gevaarsbeheersing en communicatieve vaardigheden bij stressvolle situaties.

Inhoud

We worden om ons heen steeds vaker geconfronteerd met politiegeweld. De maatschappij lijkt steeds gewelddadiger te worden en daarnaast wordt politiegeweld steeds vaker vastgelegd. Door de politie zelf, met bodycams. Maar ook door burgers, met filmpjes op social media.

Politiegeweld speelt dan ook steeds vaker een rol in de discussie in rechtszalen.

Deze cursus is bedoeld om inzicht te geven in de toepassing van het geweldsmonopolie dat onze politie heeft. We dagen je uit om een oordeel te geven over een casus. Dagelijkse kost zou je zeggen. Maar hoe oordeel je als je zelf geweld gaat toepassen en ervaart hoe spannend een situatie kan zijn. Welk geweldsmiddel hanteer je als je mond als beste wapen geen effect blijkt te hebben.

Niche Juridische Opleidingen - politiegeweld
(bron: NU.nl)

In deze training behandelen we de nieuwe geweldsinstructie van de politie, maak je kennis met de geweldsmiddelen van de politieagent en ga je zelf na een vaardigheidscursus een spannende casus oplossen. Je gaat even in de schoenen van de politieagent staan. Beleven, ‘split second’ keuzes maken, stress en spanning ervaren en achteraf verantwoording afleggen. Misschien word je als agent beschuldigd van een geweldsdelict terwijl je gewoon je werk deed.

We gaan ontdekken of het papier dan nog steeds geduldig is. Ervaren dus.

NJO - Niche Jurdidische Opleidingen - Cursusaanbod

Na deze cursus heb je een andere beleving van het begrip ‘politiegeweld’.

We trainen in een veilige omgeving waarin je stralend mag falen. We bieden een training aan met balans tussen theorie en praktijk. Je gaat je professionele kijk op het thema verrijken.

Dus…niet twijfelen en inschrijven. Deze training is een ervaring op zich.

Beoordelingen

Wat zeggen onze cursisten?

Op een maandagochtend vroeg afgereisd voor een cursus aan het strand. Geen verkeerd begin van de week. Het bleek een heerlijke dag. De cursus was praktisch ingestoken, bruikbaar voor de advocatenpraktijk, leerzaam en aangenaam gepresenteerd. Door voldoende onderbrekingen bleef het mogelijk de gehele dag scherp te blijven volgen om af te sluiten in het zonnetje met een BBQ. Goed verzorgd en ontzettend gezellig. De locatie was verzorgd, goed te bereizen en bood heerlijk uitzicht op zee. Veel dank.

  mr. G.W.L.A.M. Koppen
  mr. G.W.L.A.M. Koppen

  Koppen Lut Advocaten

  Zeer interessante "out of the box" cursus. Leuk om te horen van / sparren met (forensisch) radiologen, wiens werkveld ver af staat van de juristerij. Tegelijkertijd werd duidelijk dat radiologisch onderzoek, met de juiste onderzoeksvragen, het verschil kan maken in een strafzaak. Waardevol voor mijn praktijk!

   Mr. D.G. Hassink
   Mr. D.G. Hassink

   Novumm Advocaten Zwolle

   De eerste lezing van Niche Opleidingen was meteen zeer interessant en van uitstekende kwaliteit. Zoals je mag verwachten en zoals ik hoopte van deze cursus: inhoudelijk treedt het buiten de gebaande paden en voegt het op die manier echt iets toe.

    Mr. J.C. Reisinger
    Mr. J.C. Reisinger

    Van Boom Advocaten Utrecht

    Details

    Inschrijven

    Cursusaanbod

    Bekijk onze overige cursussen

    De nadruk ligt op de interne rechtspositie van de gedetineerden vanuit juridisch en criminologisch perspectief. Vanuit het eerste perspectief wordt nader ingegaan op onder meer plaatsing en overplaatsing, detentiefasering en het beklagrecht.
    Waar moet je op letten als strafrechtadvocaat? Hoe voer je een gedegen verweer tegen een goed onderbouwde vordering? En weet u waar u op moet letten als u namens een cliënt zo’n vordering opstelt?
    In het strafrecht wordt de invloed van het Europese strafrecht alsmaar groter. Als strafrechtprofessional moet je daarom up-to-date blijven om de juiste verweren te kunnen voeren, de juiste vragen te kunnen stellen en de beste oordelen te krijgen of geven.
    Al meer dan twee jaar is het voor de verdediging vechten tegen de bierkaai. Het OM wil geen stukken delen en de rechters schuiven maar mondjesmaat de goede kant op naar aanleiding van de stortvloed aan feiten die inmiddels bekend zijn geworden.
    Met de aandacht voor ondermijnende criminaliteit en het afpakken van wederrechtelijk verkregen voordeel komt tegenwoordig de Belastingdienst steeds vaker in beeld tijdens of na strafzaken.
    Objectieve beelden zijn goud waard. Radiologie en 3D visualisatie gaan daarom hand in hand en verdienen meer aandacht in strafzaken dan er nu aan wordt geschonken. Laat u bijscholen over (gemiste) kansen in de dagelijkse strafrechtpraktijk.