Cursusaanbod

Ons cursusaanbod

De nadruk ligt op de interne rechtspositie van de gedetineerden vanuit juridisch en criminologisch perspectief. Vanuit het eerste perspectief wordt nader ingegaan op onder meer plaatsing en overplaatsing, detentiefasering en het beklagrecht.
Waar moet je op letten als strafrechtadvocaat? Hoe voer je een gedegen verweer tegen een goed onderbouwde vordering? En weet u waar u op moet letten als u namens een cliënt zo’n vordering opstelt?
In het strafrecht wordt de invloed van het Europese strafrecht alsmaar groter. Als strafrechtprofessional moet je daarom up-to-date blijven om de juiste verweren te kunnen voeren, de juiste vragen te kunnen stellen en de beste oordelen te krijgen of geven.
Al meer dan twee jaar is het voor de verdediging vechten tegen de bierkaai. Het OM wil geen stukken delen en de rechters schuiven maar mondjesmaat de goede kant op naar aanleiding van de stortvloed aan feiten die inmiddels bekend zijn geworden.
Met de aandacht voor ondermijnende criminaliteit en het afpakken van wederrechtelijk verkregen voordeel komt tegenwoordig de Belastingdienst steeds vaker in beeld tijdens of na strafzaken.
Objectieve beelden zijn goud waard. Radiologie en 3D visualisatie gaan daarom hand in hand en verdienen meer aandacht in strafzaken dan er nu aan wordt geschonken. Laat u bijscholen over (gemiste) kansen in de dagelijkse strafrechtpraktijk.
Hoe vormen professionals in het strafrecht een oordeel en wat kunt u in uw dagelijkse praktijk doen om daarop invloed te hebben? Na deze cursus heeft u de handvaten.
Politiegeweld speelt steeds vaker een rol in strafzaken. U oordeelt beter nadat u zelf heeft ervaren wat geweld is en wat het met een mens doet. Theorie en praktijk hand in hand in deze zeer actieve en boeiende cursus.
Contactsporen vindt men nu bijna altijd en overal. Maar wat zegt al dat celmateriaal nog over het strafbare feit of de dader? Vragen die steeds belangrijker worden en nog te weinig worden gesteld… na deze cursus stelt u ze wel.
Wat is de laatste stand van de techniek? Welke uitdagingen en welke valkuilen kent het steeds betere DNA-onderzoek? Welke jurisprudentie is er belangrijk om te kennen? U bent weer bij na deze cursus.